JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..

En wat je nodig hebt om te groeien!

22/07/2017 | Muriel Dalmulder

De Overtuiging die je helpt om overal mee te dealen!

Ken je dat gevoel, je hebt een voor jou ‘life changing’ keuze gemaakt, of er gebeurt iets dat je leven op zijn kop zet. En opeens wordt je op alle mogelijke manieren getest, of lijkt dat zo? Dat gevoel heb ik meerdere malen in mijn leven, zoals toen ik besloot om eindelijk dan toch mijn hart te volgen. Mensen en Teams verbinden met hun pure kracht, hun ongekende mogelijkheden. Van een leven vol (schijn)zekerheid, meer dan zeventien jaar een vaste baan, de overstap maken naar een leven als zelfstandig coach en trainer.

De overtuiging; “ik krijg wat ik aankan en wat ik nodig heb voor mijn groei”, is mijn grote houvast in alles wat er gebeurt in mijn leven. Dus wat het ook moge zijn, het is goed!

Het hele leven zit vol uitdagingen en hoe je met die uitdagingen omgaat daarin heb je altijd een keuze, toch? “Your universe will always test you”.  Zowel als je kiest voor een verandering in je leven of als er iets gebeurt dat je leven op zijn kop zet of dat je zo ervaart. Het belangrijkste dat ik in mijn leven heb geleerd en nog steeds leer, deel ik graag met je, in de hoop dat je het in je voordeel kunt gebruiken.

Zorg voor de nodige dosis zelfreflectie. Alles wat er in je externe wereld gebeurt is een projectie van wat er in jou zelf omgaat en van je overtuigingen. Als je bijvoorbeeld een liefdevolle relatie wilt alleen je komt de alleen maar in relaties terecht waar liefde ontbreekt of je komt überhaupt niemand tegen, wat geloof je dan over relaties? Geloof je wel dat liefde ook voor jou is, of beter nog hou je wel echt van jezelf?

Sta aan de oorzaakkant van alles wat er gebeurt in je leven en stop met het welbekende vingertje wijzen. Zodra ik echt aan de oorzaakkant sta, neemt mijn - response ability - toe, en als ik dan echt 100% verantwoordelijkheid neem voor mijn resultaat, heb ik de kracht heb om overal mee te dealen. Dan lukt het me om de verschillende kanten te belichten van dat waar ik last van had. 

Door me bewust te zijn van het feit dat ik altijd een keuze heb en door te kiezen wat ik ergens van maak, kan ik ook de mooie kanten zien, horen, voelen en ervaren. Dan kom je erachter dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn.

Ook het accepteren van wat er is in het moment, ondanks alles wat er in je buitenwereld gebeurt, kan erg fijn zijn. Door in het moment te leven, de dingen te laten zijn voor wat ze zijn, zonder ze groter te maken. Te weten dat nu, nu is en er morgen weer een nieuwe dag vol nieuwe kansen is geeft ruimte en rust.

Of het altijd leuk is of prettig voelt? Nee niet altijd. We leren nu eenmaal op 3 manieren;

1.      Door plezier te hebben, dan gaat het heel gemakkelijk want dan vinden we het leuk.

2.      Door weerstand, en voor mij is dat wat ik ‘buiten je comfortzone gaan noem’. Die plek waar de ‘magic’ echt plaatsvindt.

3.      Door pijn, de voor mij op het moment dat het gebeurt de minst plezierige en zo noodzakelijke is om te groeien. Groeien kan pijn doen en pijn is groei, zei mijn wijze moeder altijd!

De overtuiging “je krijgt wat je aan kan en wat je nodig heb om te groeien” samen met de nodige zelfreflectie, helpt mij overal doorheen. En ik hoop dat die overtuiging ook jou kracht geeft, tijdens de ‘leermomenten’ in jouw leven.

JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..