LICHAMELIJK EN GEESTELIJK IN BALANS MET OHM

The Sound of The Universe

05/01/2017 | Muriel Dalmulder

Misschien herken je ook wel dat gevoel; Lekker bezig zeg ik dan tegen mezelf en anderen en eigenlijk heb ik het dan gewoon druk. Werk, gezin, huishouden, vrienden, ideeën bedenken, ondernemen…. (Te) weinig tijd voor jezelf. Moe, een kort lontje. Soms fysieke ongemakken… En door. Dan maar op zoek naar korte termijn oplossingen om de huidige druk te ontvluchten. Even eruit, wat gezelligs doen met vrienden of heerlijk emotie eten of shoppen. Terwijl de oplossing voor lange termijn lichamelijke en geestelijke balans zo dichtbij is! Ohmmmmmmmm.

Een oeroude techniek en wetenschap uit het Oosten is het creëren van lichamelijke en geestelijke balans, door gebruik te maken van de helende klank en trilling van mantra’s, zoals Ohm. Het woord mantra komt uit het Sanskriet, een taal uit het oude India. Letterlijk betekent man: geest en tra: bevrijding/overstijgen. Het overstijgen, bevrijden van de geest. Door gebruik te maken van een mantra focus je je geest op iets groters dan jezelf en overstijg je je gedachten.

Een mantra heeft, net als je gedachten, woorden en overtuigingen, een specifieke frequentie, trilling en geluid. Het zijn krachtige sleutels tot balans in je leven. Ze verbinden je direct met je hart, waardoor je voorbij gaat aan het ego. Dit is trouwens ook letterlijk wat het woord mantra betekent. Man = Mind, Tra = doorheen. Daarom voelen veel mensen weerstand bij mantra’s. Het ego voelt zich bedreigt!

Er is zoveel te vertellen en te delen over mantra’s. En om je een eenvoudige mantra te geven die, als je deze dagelijks zou gebruiken, zorgt voor lichamelijke en geestelijke balans, houdt ik het voor nu bij de mantra Ohm. De Ohm trilling en frequentie hoort bij de aarde, werkt aardend en energie gevend. Vandaar ook dat deze in vele yoga en meditatietradities wordt gebruikt voor, tijdens en na de les om te centeren.

Je kunt de mantra hardop of in gedachten chanten (zingen). Of je kunt ernaar luisteren in onze Ohm Sanctuary. De trilling is en blijft hetzelfde. De kracht van de werking zit in de herhaling. Je kunt de mantra 3, 7, 21 of zelfs 108 keer herhalen. Als je een mala (gebedsketting) hebt is dit een makkelijke manier, omdat deze vaak uit 54 of 108 kralen bestaat en je zo de tel goed kunt bijhouden.

Voor mijzelf is er geen dag zonder mantra’s. Als ik opsta keer ik eerst naar binnen, en bepaal mijn focus voor de dag. Dan zet ik intenties neer voor mijn gezin, vrienden, familie en de wereld en sta ik stil bij alles waar ik dankbaar voor ben. En als ik mediteer in stilte, gebruik ik altijd de mantra Ohm. Vaak chant ik mantra’s in stilte omdat mijn gezin nog lekker aan het slapen is. En als ik op de fiets zit chant ik ze gewoon hardop. Voor het slapen gaan nog even 3 minuten Ohmen en heerlijk in slaap vallen!

Doe het zelf maar eens, als je je gejaagd voelt, als je spanning in je lichaam voelt, als je moe bent of je grieperig voelt, of gewoon als je behoefte hebt aan balans. Je zult zelf de positieve effecten van deze mantra voelen, horen, zien en ervaren. Rust in je hoofd, lekker in je vel, overzicht, focus! Ohmmmmmm.

Om te leren wat de juiste manier is voor het zingen van deze mantra en welke mudra (handpositie met helende werking voor lichaam en geest) erbij past kun je meedoen aan de live, virtuele of Ohm To Go sessies die we regelmatig organiseren. Hier geven we of live of vooraf via de mail meer uitleg over de mantra Ohm en andere mantra’s. Via onze website kun je al je vragen stellen. Vanaf 9 januari bieden we elke maandag om 9.30 Ohm To Go, een korte 7 minuten durende Ohm sessie aan in de Ohm Sanctuary.

All we Need is Ohm!

LICHAMELIJK EN GEESTELIJK IN BALANS MET OHM