DE KRACHT VAN FOCUS

DE KRACHT VAN FOCUS

Energy Flows Where Your Attention Goes

Wie herkent dat gevoel; zoveel te doen, alles tegelijk willen doen, alles heel goed willen doen en maar door. Werk, huishouden, kinderen, hobby’s, vrienden, familie? En jezelf maar afvragen hoe het toch komt dat je zo weinig energie hebt en je zo lastig kunt concentreren? Als jij dit gevoel herkent, dan kun je NU gebruik maken van de kracht van Focus.

Focus is kracht. Waar je op focust is waar je energie naartoe gaat. “Energy Flows Where Your Attention Goes”. Een universele basiswet. Misschien herinner je je nog van je rijlessen, dat als je focust op waar je naartoe wilt, dan dat is waar de auto vanzelf heen gaat. Het is met fietsen net zo, je kijkt altijd bewust of onbewust iets verder voor je uit.

Focus is ook één van de belangrijkste drijfveren voor verandering. Het is een van de aspecten waar ik dagelijks mensen en teams mee mag inspireren, om het beste uit zichzelf te halen. Jouw focus bepaalt namelijk jouw kwaliteit van leven. En een goede kwaliteit van leven willen we allemaal, toch?

We zijn vaak (onbewust)  goed in het focussen op dat wat we willen vermijden. Waar ik zelf wel eens last van heb, is het gevoel niks uit mijn handen te krijgen. Mijn focus is dan gericht op dat ik niks uit mijn handen krijg en dat is dus ook waar mijn energie naartoe gaat. Dan voel ik letterlijk en figuurlijk de energie weglekken en gebruik ik ook nog eens een excuus waardoor ik nog meer uit mijn kracht ga; “ik heb teveel te doen dus…..”.

Zodra ik bewust stilsta bij wat ik zelf aan het doen ben en zie wat mijn focus is, dan kom ik ook tot de keuze om in mijn kracht te gaan staan. Aan de “Ik-”, de oorzaakkant,  kan ik mezelf de vraag stellen; wat kan “IK” nu anders doen of denken? En kan ik ervoor kiezen 1 ding goed te doen en dan pas door te gaan met het volgende. Als ik ook mijn focus verleg naar het hebben van een moeiteloze en stressvrije dag dan is dat ook zoals ik me voel.

Wat ook helpt om te focussen, is alle afleidingen, zoals mail en telefoon, te reguleren door bijvoorbeeld twee vaste tijdstippen per dag te nemen dat je deze leest.  Zo creëer je ruimte en maak je tijd. En, “NEE” is ook een heel mooi antwoord.

Als je focust op dat wat je wilt bereiken, in plaats van op dat wat je wilt vermijden of bang voor bent, dan krijg je ook nog eens energie. Als je energiek bent haal je meer uit je dag, je werk, je relatie en je leven. Energy Flows Where Your Attention Goes. Je hoeft alleen maar, vooral op momenten dat je merkt dat je weinig energie hebt of alles moeizaam gaat, stil te staan bij waar jij op focust en je focus te veranderen als dat nodig is.

Ook concentratie oefeningen, bijvoorbeeld elke dag 1, 2 of meer minuten focussen op de lage buikademhaling, een kaarsvlam, of het voelen van je lichaam, helpt je om je hersenspieren te trainen om beter om te kunnen gaan met prikkels die je focus kunnen verstoren. Ook versterken alle yoga houdingen voor balans, zoals de boom, jouw focus.

Als je ook nog eens doet alsof je dat wat je wilt NU hebt, bent of doet en je blijft dit herhalen, dan gaat jouw onbewustzijn voor je aan de slag. Doe het maar! Je zult voelen, horen, zien en ervaren dat het werkt. Geniet van de kracht van Focus!

Be happy. Be Bright. Be You!

 

 

Previous item Next item