IN 7 STAPPEN NAAR HELDERHEID EN VERBINDING MET JE HART

IN 7 STAPPEN NAAR HELDERHEID EN VERBINDING MET JE HART

Wat wil ik echt? Lifecoaching Retreat 18-20 oktober 2024

Druk druk druk. Zoveel ballen in de lucht. Zo weinig tijd voor mezelf…en door….

Herken jij jezelf hierin? Dan is de aankomende Retreat die ik eind 18-20 oktober ga geven voor jou! 

In onze wereld die sneller draait dan de gemoedstoestand van de mens, is bewustwording en het herontdekken van onszelf erg belangrijk. De intensiteit van ons leven neemt toe. Zowel op ons werk als in ons privé leven worden hogere eisen aan ons gesteld. De tendens is meer, niet minder-vandaag en zeker niet morgen. De hectiek van alle dag leidt tot weinig ontspanning en teveel stress.

We staan zelden even echt stil, wat zorgt voor een innige relatie met ons hoofd, want dan hoeven we tenminste niks te voelen. We gaan maar door totdat uiteindelijk het lichaam of zelfs het hart protesteert en de dokter, een coach, therapeut of psycholoog in het spel komt. Al die signalen, depressie, burn-out , vermoeidheid en zelfs fysieke klachten, geven alleen maar aan dat je uit balans bent….dat er een dis-ease is. Een disbalans.

De hoogste tijd om de balans op te maken! Tijd voor jezelf!

We zitten immers bijna op de helft van het jaar! Een mooi moment om stil te staan en bij jezelf te rade te gaan waar jij nu op dit moment staat in dit leven. Laat jij je leven of leef jij je leven op jouw voorwaarden? Hoe voel je je? Doe je wel wat jij wilt of wil je alleen maar voldoen aan al die verwachtingen van je omgeving en wellicht ook wel van jezelf?

Ik heb een mooi ritueel voor je gemaakt wat je, als je dit leest, meteen kunt uitvoeren. Het zal je helpen om uit je hoofd en in je hart te komen.

Het geheim zit hem in het bewust tijd nemen voor jezelf om stil te staan, te ontspannen, naar binnen te gaan en te reflecteren op vragen als “wie ben ik nu, wie wil ik zijn, waarom doe ik wat ik doe en wat wil ik nu echt?

Hoe kom je dan uit dat heerlijke hoofd van je?

De makkelijkste manier hiervoor is om dankbaar te zijn. Dankbaar voor wie je bent, voor wat je hebt, voor je omgeving, je ouders, je vrienden…. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dankbaar zijn een verbinding maakt met je hart waarbij het stofje oxytocine, het liefdeshormoon, vrijkomt.

Klaar? Let’s do this!

Wat heb je nodig?

  • kaars en aansteker/lucifer
  • pen en papier
  • kop thee of iets anders lekkers te drinken.
  • optioneel je favoriete muziek

Stap 1:

Maak tijd voor jezelf, zet een timer op 30-60 minuten en geef je omgeving aan dat je even ongestoord wilt zijn met jezelf.

Stap 2:

Ga naar een ruimte of creëer een ruimte waar je graag wilt zijn, dat kan in de natuur zijn, als jij je er maar goed voelt en even echt al-een kunt zijn. Steek een kaars aan, maak het gezellig.

Stap 3:

Focus op je ademhaling. Dit helpt je om in het nu te zijn. Zorg ervoor dat je ademhaling vanuit je buik komt, het punt twee vingers onder je ademhaling (je kunt dat makkelijk bereiken door een hand op je buik te leggen). Verleng dan je in- en uit ademing. Hoe rustiger je ademhaling, hoe rustiger het wordt in je hoofd.

Stap 4

Pak pen en papier en schrijf alles op waar je dankbaar voor bent. ALLES!

Stap 5

Neem nu tijd om oordeelloos stil te staan bij waar je op dit moment bent in het leven. Hoe zit het met jouw doelstellingen en dromen voor 2019 op het gebied van werk, je gezondheid en je relatie(s)? Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die hun dromen en doelen opschrijven, ze in 97% van de gevallen ook echt hebben bereikt en zelfs meer dan dat.

"Mensen met grote dromen kunnen grote dingen realiseren."

 Stap 6

Pak een vel papier en schrijf op wie je zou willen zijn, wat je zou willen hebben en bereiken. Doe dit volledig oordeelloos, mindful. Het opschrijven is belangrijk! Je mag dit zo vaak doen als je wilt. Een droom is iets organisch, elke keer mag je je droom grootser en mooier en daarmee aantrekkelijker maken. Ook als je ervan droomt om iets te kunnen zijn, hebben of doen wat voor jou nu volkomen onmogelijk lijkt, kun je het opschrijven. Leef je uit! ALLES MAG, ALLES KAN

Stap 7

Op een gegeven moment zul je een punt bereiken dat er niks meer komt. Dat is het teken om serieus naar jouw droom of doel te kijken en deze concreet te maken. Dit doe je door samen te werken met je onbewustzijn. Je onbewustzijn is verantwoordelijk voor 97% van je gedrag. Het onbewustzijn heeft geen idee wat werkelijkheid is en wat niet, dus als jij doet alsof iets nu waar is dan gaat je onbewustzijn voor jou aan de slag. En elke zin met het woord “IK” is een commando voor je onbewustzijn. Dus…maak je doel specifiek en concreet, zet het in de tegenwoordige tijd en zet het in de “ik” vorm. Dus bijvoorbeeld “Het is December 2019, ik ben een succesvolle ondernemer en ik sta in mijn kracht, ik ben gelukkig en ik heb een agenda vol met mooie opdrachten, ik leef mijn droom, ik geniet”.

Waar het uiteindelijk om gaat is niet zozeer het uitkomen van je droom. Het gaat er vooral om hoe jij je voelt op de weg daar naar toe. Als je geïnspireerd blijft door je droom, dan ben je een gelukkig mens, van binnenuit. 

Om je te helpen ontdekken wat jij nu echt wilt, wat jouw diepste of stoutste droom is en daarbij echt de diepte in te gaan, organiseren Monique Jansse (oprichter van Happy Soul Travel) en Muriël Dalmulder (Life coach) een unieke retreat bestaande uit groepscoaching en verstillende en dynamische yoga lessen. Een transformerend weekend waarbij je alle tijd en ruimte krijgt om naar binnen te gaan en je de handvatten en resources krijgt om jouw purpose te ontdekken.

 

Previous item Next item