VAN HUMAN DO-ER NAAR HUMAN BEING

VAN HUMAN DO-ER NAAR HUMAN BEING

Als kind was ik al een dromer en een denker, en nog steeds! En, ik was  en ben ook nog steeds echt meester in alles tegelijk willen doen. Multi tasken is inmiddels allang achterhaald. We zijn  het beste in 1 ding goed doen. Je verliest namelijk focus en energie als je alles tegelijk wilt doen.

Juist doordat ik zoveel in mijn hoofd zat, groeide mijn interesse in energie heling en vooral in balans. Als ontzettende doener, ben ik dan ook van alles gaan beoefenen, bestuderen en gaan doen, zoals yoga, mindfulness meditatie, mantra’s, klankschalen en diverse vormen van heling, met als doel om zelf naar binnen te gaan. Gewoon wat vaker te zijn en anderen hierbij te helpen! Van human do-er naar human being!

Het is inmiddels een algemeen verschijnsel in onze huidige maatschappij, dat we erg goed zijn in “doen”, bezig zijn, extern gericht zijn. Want je wilt toch niks missen?; en, net als ik, ook alles tegelijk. Een goede baan, kinderen, vrienden, sporten? Vind je het gek dat stress, burn-outs en het hebben van een gejaagd gevoel aan de orde van de dag zijn? We zijn simpelweg vergeten, dat we balans nodig hebben tussen de Human do-er en de Human be-er.

We zijn immers geboren als Human Being. Weet je nog? Waarschijnlijk ergens lang geleden. Als je bent vergeten hoe dat was, kijk dan maar eens naar kinderen. Hoe ze spelen, ademen, praten, denken…. Kinderen (de meesten) zijn namelijk nog zo heerlijk in het nu. Ze hebben nog die mooie lage buik ademhaling. Leven van dag tot dag en kennen vaak geen angst. Gewoon omdat ze zo heerlijk in het moment zijn. Een prachtige en pure Human Being.

Als je het gevoel herkent van de overheersende Human Do-er, mag je, net als ik, wat vaker bewust zijn van hoe het met jouw balans is. Gewoon gedurende de dag even stilstaan, even zitten, niks doen. Je telefoon even weg of op stil, genieten van de natuur. Je aandacht naar binnen brengen. Hoe voel je je? Wat voel je? Hoe voelt je lichaam? Waar zit je ademhaling? Is deze hoog en snel? Breng hem dan even voor dit moment, of het moment dat je gaat creëren, naar je buik. Je hoeft alleen maar je aandacht naar je buik te brengen en dan volgt je ademhaling. Laat je gedachten en dat wat je voelt gewoon zijn, doe er niks mee. Ben gewoon eens wat vaker een Human Being. Geniet eens in het nu, zonder je druk te maken over de toekomst of dat verleden, wat al geweest is. Als er alleen maar zijn is, het nu is, zal je zien, horen, voelen en ervaren dat er veel meer rust, ruimte en balans in je leven komt. En dat is wat ik iedereen gun. Van Human do-er naar Human being!

 

Previous item Next item