DIEP ADEMHALEN EN ANDERE MANIEREN OM JE ANGST TE KALMEREN

DIEP ADEMHALEN EN ANDERE MANIEREN OM JE ANGST TE KALMEREN

Herken je dat gevoel, je hart dat sneller gaat kloppen als reactie op een stressvolle situatie? Of je handpalmen worden zweterig of je begint oppervlakkiger te ademen als je wordt geconfronteerd met een overweldigende taak of gebeurtenis.

Dat is angst - de natuurlijke reactie van ons lichaam op stress. In deze blog deel ik een aantal manieren die jou helpen om met angst om te gaan. 

Iedereen heeft verschillende triggers, zoals je eerste dag van je nieuwe baan, ontslagen worden, fouten maken en strakke deadlines.

Het herkennen van de triggers is een van de belangrijkste stappen om met angst om te gaan.

Het herkennen van jouw triggers kan enige tijd en zelfreflectie vergen.

In de tussentijd zijn er dingen die u kunt doen om uw angst te kalmeren of te bedaren.

4 snelle manieren om met angst om te gaan

Als jouw angst maar af en toe voorkomt en soms je focus of taken in de weg staat, zijn er enkele snelle natuurlijke remedies die jou kunnen helpen de situatie onder controle te krijgen.

Als jouw angst zich concentreert op een situatie, zoals wanneer je je zorgen maakt over een aanstaande gebeurtenis, merk je misschien dat de symptomen van korte duur zijn en gewoonlijk verdwijnen nadat de verwachte gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

1. Stel vragen bij je denkpatroon

Negatieve gedachten kunnen, net als onkruid, wortel schieten in je geest en de ernst van de situatie vervormen. Een manier is om je angsten uit te dagen, te vragen of ze waar zijn en wie je zou zijn zonder je angst. Kijk, hoor, voel en ervaar dan waar je de regie in je leven, je relatie of je werk weer in handen kunt nemen.

 2. Oefen gefocuste, diepe ademhaling

De mind volgt altijd de ademhaling. Oefen het inademen gedurende 4 tellen en het uitademen gedurende 4 tellen gedurende minimaal 3 minuten. Door 's diep uit te ademen, vertraag je jouw hartslag, wat zou moeten helpen om je angst te kalmeren. Ook diep ademen met je aandacht op de buik helpt de ademhaling te vertragen en dus ook de mind.

3. Ga wandelen in de natuur of doe 15 minuten yoga of qigong

Soms is de beste manier om angstige gedachten te stoppen, het afstand nemen van de situatie of, in NLP-terminologie, de staat veranderen. De tijd nemen om je op je lichaam te concentreren in plaats van op je geest, kan je angst helpen verlichten.

4. Schrijf je gedachten op

Door op te schrijven wat je angstig maakt, wordt het uit je hoofd gehaald en kan het lichter worden.

Deze 4 ontspanningstrucs zijn vooral handig voor mensen die sporadisch last hebben van angst. Ze kunnen ook goed werken met iemand met gegeneraliseerde angststoornis!

Als je echter vermoedt dat je een langdurige angststoornis hebt zal je meer behoefte hebben aan andere lange termijn methoden buiten de short-term coping-methoden niet de enige soort behandeling moeten zijn die u toepast.

Langetermijnstrategie om met angst om te gaan

Als angst een vast onderdeel van jouw leven is, is het belangrijk om behandelstrategieën te vinden om jou te helpen deze onder controle te houden. Het kan een combinatie van dingen zijn, zoals therapie en meditatie, of het kan gewoon een kwestie zijn van het wegnemen of oplossen van je trigger voor angst.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, is het altijd handig om de opties te bespreken met een professional die misschien iets suggereert waar je nog niet eerder aan had gedacht.

Doe dagelijkse een meditatie

Hoewel dit enige oefening vereist om met succes te doen, kan mindfulness-meditatie, indien regelmatig gedaan, je uiteindelijk helpen je hersenen te trainen om angstige gedachten te negeren wanneer ze opkomen.

Als stilzitten en concentreren moeilijk is, kan het goed voor je zijn om te beginnen met yoga of qigong.

Previous item Next item