LIEFDE

LIEFDE

Er wordt wel eens gezegd dat er eigenlijk maar 1 emotie is, LIEFDE.

En dat alle andere emoties uiteindelijk te herleiden zijn naar liefde.

Hoezo is liefde dan voor veel mensen iets wat zover weg lijkt, of moeilijk te voelen is?

Als jij wilt leren hoe je liefde voor jezelf, anderen en je omgeving wilt voelen lees dan vooral door!

Na al mijn jaren van persoonlijke ontwikkeling en groei heb ik geleerd dat liefde er altijd is, ongeacht of je het wel of niet kent. Alleen het is aan onszelf of we het toelaten in ons leven.

Ik was en ben bijvoorbeeld echt niet altijd lief voor mezelf. Ik was erg streng voor mijzelf. Ik moest van mezelf voldoen aan alle verwachtingen van onder andere mijn ouders, maar ook van mijzelf. Ik wilde aardig gevonden worden. Ik was bang om niet goed genoeg te zijn in alle rollen die ik in mijn leven had.

“Wees lief voor jezelf”, is een van de eerste dingen die ik leerde toen ik mijn reis naar persoonlijke ontwikkeling begon. Laat je perfectionisme en je angst los en geef jezelf toestemming om mens te zijn, te mogen leren, te mogen vallen en weer op te staan. Er is geen mislukking, alleen maar feedback.  

De ruimte die ontstond nadat ik voelde, hoorde, zag en ervaarde hoe fijn het is om jezelf toe te staan om te mogen leren, mens te zijn, was zo fijn. Het heeft voor mij alles veranderd. Ik heb geleerd om van mezelf te houden zoals ik ben, mijn plussen en minnen te omarmen. Ik heb geleerd om te verbinden met mijn hart en dankbaar te zijn voor alles in het leven. En dit is wat ik zo graag deel met anderen.

Ik weet namelijk uit eigen ervaring hoe mooi het is om van jezelf te houden zoals je bent. En ik zie zoveel mensen worstelen hiermee. Ja, houden van kinderen, partner, familie of vrienden easy, maar jezelf??

Er zijn twee prachtige cliché’s die zo waar zijn; voordat je van een ander kunt houden, zul je eerst van jezelf mogen houden en liefde heelt alle wonden.

Hoe kun je vandaag nog beginnen met liefde te omarmen en toe te laten in jouw leven?  

Wees lief voor jezelf, je lichaam, je geest, je gedachten. Wees lief voor alles wat je bent en hebt. Door lief te zijn voor jezelf kom je in een mooie staat van zijn. Een staat waarin je je verbonden voelt met jezelf en alles om je heen. En hoe je dat doet? Door af en toe even stil te staan en te verbinden met je hart, je ademhaling en je lichaam. Jezelf zonder oordeel van een afstand te observeren; wat denk je, wat zeg je tegen jezelf, wat geloof je over jezelf en wat voel je?

Misschien mag je eerst nog leren om jezelf te accepteren zoals je bent. Met je perfectie en imperfectie. Want juist dat is wat jou zo mooi maakt.

Er zijn zoveel mensen die “houden van” en liefde voelen, van iets of iemand buiten zichzelf laten afhangen. Terwijl echte liefde uit jezelf komt, van binnen komt, net als gelukkig zijn.

Respecteer en accepteer jezelf zoals je bent. Met alles wat je nog mag leren. We leren ons hele leven.

Tenzij je ervoor kiest om stil te staan. Bedenk dan eens wat er gebeurt met water dat stilstaat? Dat gaat stinken toch? Terwijl als het stroomt, het altijd eindigt in de oneindige oceaan. En ook al komt het obstakels tegen, het gaat ze nooit uit de weg, het gaat er gewoon langs, altijd met de stroom mee.

Dus als je obstakels tegenkomt, weet dan dat je in beweging bent. Ga met de stroom mee. Leer, val, sta op en groei. En doe alles wat je doet met liefde, liefde voor jezelf en liefde voor anderen.

Uiteindelijk is dat waar het allemaal omgaat in het leven. Liefde voelen voor jezelf, zodat je het ook mag doorgeven aan iedereen in jouw omgeving.  

En als je het soms even vergeet, prima, sta jezelf dan toe om mens te mogen zijn en te mogen leren.

Uiteindelijk is er maar één emotie en dat is Liefde.

Dus waar wacht je op?

Er is echt zoveel om van te houden in jou. Open je ogen en je hart voor jezelf

Love yourself. Share the love. Begin bij jezelf.

 

Previous item Next item