1 oktober 2017 | Muriel Dalmulder

PROTECT AND CLEANSE YOUR ENERGY

PROTECT AND CLEANSE YOUR ENERGY

Two techniques for energetic self care

Maybe you recognize this situation; you enter a room, or you come in contact with certain people, or situations and either immediately or afterwards you feel drained, tired or exhausted. Then it is time to start to protect and cleanse your energy field.

 

Lees meer

6 september 2017 | Muriel Dalmulder

FINDING THE NO BELOW THE YES

FINDING THE NO BELOW THE YES

And how to create a new empowering pattern

Do you recognize that feeling of having so much to do that you feel tired? No time to do the things that inspire and motivate you? And while being so busy, if you zoom out and look for the reason why, you’ll find that you are at cause for it yourself? Then it’s time to pay attention to the NO below the YES.

Lees meer

22 juli 2017 | Muriel Dalmulder

JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..

JE KRIJGT WAT JE AAN KAN…..

En wat je nodig hebt om te groeien!

De Overtuiging die je helpt om overal mee te dealen!

Ken je dat gevoel, je hebt een voor jou ‘life changing’ keuze gemaakt, of er gebeurt iets dat je leven op zijn kop zet. En opeens wordt je op alle mogelijke manieren getest, of lijkt dat zo? Dat gevoel heb ik meerdere malen in mijn leven, zoals toen ik besloot om eindelijk dan toch mijn hart te volgen. Mensen en Teams verbinden met hun pure kracht, hun ongekende mogelijkheden. Van een leven vol (schijn)zekerheid, meer dan zeventien jaar een vaste baan, de overstap maken naar een leven als zelfstandig coach en trainer.

De overtuiging; “ik krijg wat ik aankan en wat ik nodig heb voor mijn groei”, is mijn grote houvast in alles wat er gebeurt in mijn leven. Dus wat het ook moge zijn, het is goed!

 

Lees meer

12 juni 2017 | Muriel Dalmulder

DE RUST VAN OORDEELLOOS ZIJN

DE RUST VAN OORDEELLOOS ZIJN

Als er iets is waardoor ik echt van het leven en alles wat het me brengt kan genieten, is het oordeelloos zijn. Genieten van dat wat er is, van dat wat ik zie, voel, ruik of proef, in het moment. Zonder er een oordeel over te hebben of een label op te plakken. Dat geeft me zoveel helderheid en vooral zoveel rust.

Lees meer

17 mei 2017 | Muriel Dalmulder

DE KRACHT VAN FOCUS

DE KRACHT VAN FOCUS

Energy Flows Where Your Attention Goes

Wie herkent dat gevoel; zoveel te doen, alles tegelijk willen doen, alles heel goed willen doen en maar door. Werk, huishouden, kinderen, hobby’s, vrienden, familie? En jezelf maar afvragen hoe het toch komt dat je zo weinig energie hebt en je zo lastig kunt concentreren? Als jij dit gevoel herkent, dan kun je NU gebruik maken van de kracht van Focus.

Lees meer

30 april 2017 | Muriel Dalmulder

THE POWER OF VISUALIZATION

THE POWER OF VISUALIZATION

Visualization is a very powerful technique to use the power of the mind to, among others, feel energetic, powerful, get things done and feel self-love. Visualizing means to recall or form a mental image. In therapy, visualization is often used to mentally rehearse an action or bring a client into a state of relaxation. It is such a powerful tool to positively make use of the mind and body connection.

Lees meer

13 april 2017 | Muriel Dalmulder

THE MIND AND BODY CONNECTION - NEUROPLASTICITY

THE MIND AND BODY CONNECTION - NEUROPLASTICITY

Train Your Brain To Happiness

Whatever you do, think, feel or pay attention to, changes the structure of your brain. This is called Neuroplasticity. And as it’s from the brain that all actions, emotions and bodily functions spring from, Neuroplasticity is a key factor in the Mind and Body connection. And it's The way to Train Your Brain To Happiness.

 

Lees meer

6 april 2017 | Muriel Dalmulder

THE MIND AND BODY CONNECTION

THE MIND AND BODY CONNECTION

Part 1

To inspire and motivate you to be happy in life, I‘ll share some insights in the coming weeks on how the body and mind are interconnected. And, what you can do to create the right balance to increase your overall wellbeing.
 

Lees meer

26 maart 2017 | Muriel Dalmulder

DANKBAARHEID ALS MEDICIJN VOOR HET HART

DANKBAARHEID ALS MEDICIJN VOOR HET HART

"Gratitude opens the door to the power, the wisdom, and the creativity of the Universe" -  Deepak Chopra

Jarenlang heb ik geleefd in de volle overtuiging dat alles mij altijd kwam aanwaaien. Dat ik nergens moeite voor hoefde te doen en ik overal zo in rolde. Alles wat ik leuk vond kwam op mijn pad. ‘Een gelukskind’,  noemde ik mijzelf. Ik stond er nooit bij stil hoe het nou kwam dat ik me zo lekker voelde en alles zo in of balans was. 

Lees meer

2 februari 2017 | Muriel Dalmulder

PERCEPTION IS PROJECTION

PERCEPTION IS PROJECTION

Your external world is a mere reflection of your inner world.

“Perception is Projection” is one of the most empowering themes of Neuro Linguistic Programming. The concept, which has its roots in Jungian psychology, tells us that what we see outside of ourselves is, at some level and in some way, a reflection of who we are on the inside.

 

 

Lees meer

12 januari 2017 | Muriel Dalmulder

DE KRACHT VAN WOORDEN

DE KRACHT VAN WOORDEN

Voordat ik officieel de weg van attitudeverandering insloeg, was ik al bezig met de kracht van woorden. Want wauw, wat hebben woorden een impact op hoe je je voelt en dus op je energie.

Lees meer

5 januari 2017 | Muriel Dalmulder

LICHAMELIJK EN GEESTELIJK IN BALANS MET OHM

LICHAMELIJK EN GEESTELIJK IN BALANS MET OHM

The Sound of The Universe

Misschien herken je ook wel dat gevoel; Lekker bezig zeg ik dan tegen mezelf en anderen en eigenlijk heb ik het dan gewoon druk. Werk, gezin, huishouden, vrienden, ideeën bedenken, ondernemen…. (Te) weinig tijd voor jezelf. Moe, een kort lontje. Soms fysieke ongemakken… En door. Dan maar op zoek naar korte termijn oplossingen om de huidige druk te ontvluchten. Even eruit, wat gezelligs doen met vrienden of heerlijk emotie eten of shoppen. Terwijl de oplossing voor lange termijn lichamelijke en geestelijke balans zo dichtbij is! Ohmmmmmmmm.

Lees meer

23 december 2016 | Muriel Dalmulder

THE POWER OF THE HEART

THE POWER OF THE HEART

19 Februari van 10-17 uur - Love Boot/Hup Sake Boot - de Ceuvel

Een inspirerende dag vol wijsheid en technologieën van vroeger en nu met maar een doel; om jou meer en meer met je hart te verbinden, in plaats van met je denken!

Advanced Oneness Trainer Lucia Epskamp en Certified Mindfulness en NLP Trainer en Coach Muriël Dalmulder nemen je mee op reis van de de-identificatie met je mind naar het thuiskomen in je hart!

                              „Home is where your Heart is”  Level 1

Datum: zondag 19 februari 2017

Locatie: Hup Sake Boot op de Ceuvel, Amsterdam Noord

Tijd:10.00-17.00,. Kosten: 95 euro exclusief btw -  inclusief koffie, thee, water en lunch

Aanmelden kan tot 12 februari: hello@murieldalmulder.com

Na je aanmelding en betaling ontvang je verdere details.

Lees meer

15 november 2016 | Muriel Dalmulder

VAN HUMAN DO-ER NAAR HUMAN BEING

VAN HUMAN DO-ER NAAR HUMAN BEING

Als kind was ik al een dromer en een denker, en nog steeds! En, ik was  en ben ook nog steeds echt meester in alles tegelijk willen doen. Multi tasken is inmiddels allang achterhaald. We zijn  het beste in 1 ding goed doen. Je verliest namelijk focus en energie als je alles tegelijk wilt doen.

Juist doordat ik zoveel in mijn hoofd zat, groeide mijn interesse in energie heling en vooral in balans. Als ontzettende doener, ben ik dan ook van alles gaan beoefenen, bestuderen en gaan doen, zoals yoga, mindfulness meditatie, mantra’s, klankschalen en diverse vormen van heling, met als doel om zelf naar binnen te gaan. Gewoon wat vaker te zijn en anderen hierbij te helpen! Van human do-er naar human being! 

Lees meer

29 september 2016 | Muriel Dalmulder

STERREN IN MIJN LEVEN

STERREN IN MIJN LEVEN

“Zelfs sterren botsen op elkaar en juist daardoor ontstaan er weer nieuwe” Hannah Cuppen

Terug kijkend op mijn leven, wil ik graag een hommage brengen aan de sterren die mijn pad verlichten. Het zijn er zoveel, ik kan wel er een boek over schrijven. Voor mij is iedereen, met wie ik in contact kom, een ster. Een ster die een andere kant van mezelf belicht, een ster met wie ik bots, waardoor er iets nieuws mag ontstaan, een ster die mijn pad verlicht en waardoor ik nog meer mag stralen. Als sterren  weerspiegelen we ons innerlijk licht; zo is alles wat we in de buitenwereld zien een reflectie van onszelf! 

Lees meer

5 september 2016 | Muriel Dalmulder

EEN BLOEM VOOR ELKE DAG

EEN BLOEM VOOR ELKE DAG

Mooie woorden van Sri Prem Baba

De “Flowers of the Day” van Sri Prem Baba, een wijze man die zijn leven in dienst stelt om mensen te laten ontwaken in liefde, is een van de sterren die mijn leven met zijn licht verrijkt. Elke dag kun je deze mooie ‘flowers’ lezen, op zijn website  en je kunt je hier ook op abonneren. Ik heb er één voor je geselecteerd in de hoop dat jij er ook van geniet en het misschien wel, net als ik, in jouw leven kunt toepassen!

Lees meer

4 september 2016 | Muriel Dalmulder

SOUND OF OHM

SOUND OF OHM

29 oktober live sessies Sound of OHM, Kuuroord Ceuvel, Amsterdam

Sound of OHM is ontwikkeld door Muriël Dalmulder en Fidessa Docters van Leeuwen. Met de intentie om een wereldwijde community te creëren waarin jij als mens met je spanning en ontspanning centraal staat, hebben Fidessa en Muriël deze ‘down to earth healing’ ontwikkeld. Met allebei een achtergrond in branding experience en evenementen, verlichten ze al tien jaar de wereld met persoonlijke coaching, team trainingen, boeken en workshops over zelf-bewust-zijn. Sound of OHM is de manier van ontspannen die zijzelf enthousiast beoefenen en graag met de wereld willen delen.

 

Lees meer

4 september 2016 | Muriel Dalmulder

DE EENVOUD VAN MEDITATIE

DE EENVOUD VAN MEDITATIE

Osho legt in deze korte video uit hoe eenvoudig meditatie is. Het zit namelijk in al je dagelijkse bezigheden. Terwijl je dit leest en van een lekkere kop thee, koffie of iets anders geniet, ben je, als je helemaal met je aandacht in het hier en nu bent, al aan het mediteren. Als je een wandeling maakt, sport, zelfs als je in gesprek bent met iemand, ben je al aan het mediteren. Meditatie is dichterbij en eenvoudiger dan je denkt. Het is het volledig aanwezig zijn in het hier en nu, en zonder oordeel aandacht geven aan dat wat er gebeurt. Luister en geniet van de simpelheid waarmee je meditatie in je leven kunt integreren. 

Lees meer

3 september 2016 | Muriel Dalmulder

ZONNEKIND

ZONNEKIND

Een gedicht van mijn moeder!

Toen ik klein was, kreeg ik dit voor mij prachtige gedicht van mijn moeder. Het is me altijd bijgebleven omdat ik mezelf erin herkende en nog steeds.  Omdat we allemaal een zijn, wil ik het graag met iedereen delen. Misschien herken jij jezelf er ook wel in of kun jij nu je eigen zon weer erkennen! 

Lees meer

2 september 2016 | Muriel Dalmulder

ADEM IS LEVEN

ADEM IS LEVEN

Hoe vaak zijn we ons bewust van onze ademhaling? Doe je ogen nu of na het lezen van deze blog maar eens dicht en voel eens waar in je lichaam jouw ademhaling zit.  Zit deze hoog, bij je keel, of daaronder bij je borst, je hart, je maag of je buik? Een van de grote verschillen tussen leven en dood is de ademhaling. Goed ademen betekent dat je je lichaam vult met de juiste energie. En energie maakt een groot verschil in hoe je je voelt, wat je gedaan krijgt en ook in wat je aantrekt.  Als je wilt zien of weten wat een goede ademhaling is, kijk dan naar de ademhaling van een pasgeboren baby of een kind. Deze is rustig en komt vanuit de buik. Hoe ouder we worden, verschuift bij veel mensen, door het leven dat we leiden, de ademhaling steeds meer naar boven waardoor we minder gebruik maken van de prana, levenskracht van de juiste ademhaling. Met ademhaling is zoveel moois te doen. Adem is leven.

Lees meer